Kaposvár – Virágfürdő

Határon belül - 93.000 km2

Kaposváron a régi városi strandfürdő területén 1967-ben gyógyvizet tártak föl. Több kút hozza fel 671-1084 méteres mélységből az 51-55 °C-os hévizet. A kaposvári gyógyvíz alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíz, amely metakovasavat, valamint bromid-, jodid- és fluorid-iont is tartalmaz. A víz összes oldott ásványianyag-tartalma 1,85–3,15 g/l.[1] Fürdőkúraként mozgásszervi megbetegedések, reumatikus bántalmak, trombózis utáni állapot, izomhúzódás, izomgyengeség gyógykezelésére, csonttörések, porcsérülések és baleseti sérülések utókezelésére alkalmas, de eredményesen használható nőgyógyászati kezeléseknél is. Ivókúraként gyomor- és bélhurutra, valamint epebántalmakra alkalmazható.

A gyógyító hatású termálvízre alapozva épült ki a Kaposvári Városi Fürdő, amely a városközponttól 10-15 percnyire, a Kapos folyó melletti Jókai ligetben található, 50000 m2-es parkosított területen. Az évtizedek óta üzemelő, fedett és nyitott medencékkel is rendelkező uszoda és termálfürdő nemrégiben kiegészült egy nyári szezonban üzemelő modern élményfürdővel és aquaparkkal. A gyönyörű környezetben fekvő új fürdőkomplexum, melyet Virágfürdő névre kereszteltek, már távolabbi fürdővendégeket is vonz a megyeszékhelyre.

A Virágfürdő a Dunántúl legnagyobb egybefüggő, 3462 m² vízfelületű élményfürdője. A nyári szezonban 17 féle, összesen 46 db látványelemmel várja az érdeklődőket. Hátfalbefúvók, vízernyő, nyakzuhany, vízköpők, övzuhany, buzgárok, gejzírek, kamikaze csúszda, családi csúszda, anakonda, barlangcsúszda, fényjátékos piranha kamra, barlangvízesés, vízfüggöny, sodrófolyosó és vízgombák teszik élménnyé a fürdést. A gyermekek különálló gyermekmedencében fürödhetnek. Az élményfürdő mellett a Városi Fürdőben rendelkezésre áll egy 50 m-es, 8 pályás és egy 25 m-es, 5 pályás úszómedence, valamint a gyógyvízzel ellátott termálfürdő.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Vélemény, hozzászólás?