Arad – Feszty Árpád monumentális festménye 1901.

Erdély - Partium

Arad Kultúrpalota – Képzőművészeti Galériája: a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetettje Fekete Károly, a Kölcsey Egyesület alelnöke tartott tárlatvezetést a gyulai középiskolás diákok számára. A Harruckernes diákok megtekintették a teljes kiállítás anyagát, kiemelve a galéria legrangosabb alkotását, a sokáig “eldugott” kevésbé ismert alkotást a Feszty Árpád által festett Krisztus temetése c. művet. A kulturális szakember a triptichonról a monumentális hármas képről, a kompozícióról, a festés körülményeiről tartott előadása nagy sikert aratott. Ez a program is bizonyítja, hogy a határainkon túl még milyen sok számunkra ismeretlen érték található.
Az eseményről és a kiállított műről Bagyinszki Zoltán és Bányai György készített képriportot. Az első fotó a festmény melletti magyar nyelvű tájékoztató szöveget mutatja be, amely a legfontosabb művészeti információkról informál.
Külön köszönet az aradi magyar politikusoknak a kult. szakembereknek, hogy kiharcolták a nyilvános bemutatás lehetőségét.

Bagyinszki Zoltán

 

Hozzászólás tiltva.