Hévízi- tó Európa 15. helyezett legnépszerűbb úti célja

Határon belül - 93.000 km2


Hévíz a természeti világcsoda 27-35 fokos meleg- gyógyvizével mágnesként vonzza gyógyulni pihenni vágyó embereket, betegeket turistákat ( közelben Sármelléken repülőtér is működik.
Nagy élmény volt számomra családom fiaim számára a rendszerváltás után rögtön, a szovjet kivonulást követően bemenni megnézni a reptér titkos technikai rendszereit).
Mi szerencsénkre fényképezőgépemmel több alkalommal is pihentünk, csodáltuk ,úszkáltunk a tóban a tündérrózsák között. A z átlagos 3-4 m mélységű , 4.4 hektáros felületű tó és környezete a fürdőház épülete lenyűgöző.
A város első képes albumához annak idején én készítettem a fotókat (Debrecen Tóth kiadó). A 3 nyelvű nívós album több száz kép segítségével tovább vonzotta a vendégeket.

Friss hír HÉVÍZ a város, a tó az idegenforgalmi objektum népszerűsége, vonzereje miatt bekerült Európa 15 legnépszerűbb látogatott helyei közé. A közeljövőben intenzív XXI. századi rekonstrukció kezdődik a városban, Hévíz gyógy központjában.
Európai közönségszavazás: a Best Destination 2020. Az előzetesen javasolt objektumokra településekre több mint 600.000 szavazat érkezett. 12. helyével most megelőzve pl. Madridot vagy Prágát. További sok sikert kívánunk a fejlesztésekhez, városmarketinghez akkor most eldöntöttem ismét újabb tavaszi látogatással segítjük a jövő évi szavazás sikerét. Megyünk Hévízre.

Bagyinszki Zoltán fotográfus

Vélemény, hozzászólás?