Sepsiszentgyörgy – Vadászati múzeum – trófea csodákkal, főleg Sárkány Árpád ajándékaként

Erdély - Partium

Egyedi érdekesség, Székelyföld egyik leglátogatottabb kiállítása, múzeuma főleg a Kárpátokra koncentráltam a gazdag képanyag válogatása kapcsán, de afrikai anyaga is van bőven.
Egy extra Gímszarvas agancs a 2. teremben látható több fotóval, Bige műtrágyakirály lőtte anno 2011-ben valószínű Kommandón Kovászna mellett.
Egy valóban kapitális világbajnoki szintű impozáns 13-kg-os agancs. A dokumentum is ott látható érdekes adatokkal. 260.81 ponttal.
Sepsiszentgyörgy központjában, a Bene házban lévő tárlat egy csodálatos szecessziós, rekonstruált polgárházban található.
A szegény Gímszarvas bika cipelhette élete folyamán, persze küzdeni vele a tehenek kegyeiért a vetélytársakkal kiválóan lehetett.
Sok különleges érdekes dolog volt itt látható: a medve, a medvebarlang rekonstrukció sem akármi, a Sárkány relikviákkal (egykori jeles nagy vadász), kitömött állatokkal – trófeákkal, tojások bemutatójával és az ismert vadászok, vadászírók életrajzával. Medve, muflon, bölény, farkas, zerge, fajdkakas, hiúz (trófeák) jelenléte is igazolja a terület népszerű értékeit.
Látható, hogy a Kárpátok – kanyar a világ egyik leggazdagabb élőhelye, csodás állat és növényvilággal, igazán vonzó több 100 éves vadászparadicsom.
Láthatóan kicsit zsúfolt, sok az anyag, kevés a hely hozzá.
Szerencsésnek mondhatom magam, hogy többször (sokszor, mivel az Erdély természeti kincsei c. albumot -Tóth Kiadó Én fotózhattam) jártam a vidéken, a sűrű erdőkben, a sziklás hegyeken, a szűk kanyonokban, a cserjés domboldalakon, az állatok eredeti élőhelyén: Kommandón is.

Bagyinszki Zoltán

Hozzászólás tiltva.