Demjén Gyógyfürdő – Cascade Barlangfürdő a hegy gyomrában II.

Határon belül - 93.000 km2

2015. január 31-én hosszú várakozás után végre megnyitotta kapuit a demjéni Cascade Barlang- és Élményfürdő. A frissen átadott létesítmény 760 méter hosszú barlangrendszerével és 1500 négyzetméter vízfelületével Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjének számít. A Demjéni Termálvölgy 2017-ben elnyerte „Az Év Feltörekvő Fürdője” kitüntető címet. Népszerűségét a sokoldalúságának köszönheti, a komplexum egy barlangfürdő, egy gyógyfürdő és aquapark és egy 4 csillagos hotel együttese.
A zegzugos barlang látványát az Avatar film ihlette. Különleges virágok, élményelemek, extravagáns lámpák, szobrok segítenek az elvarázsolt világ megidézésében. A gyerekek számára igazi mesevilág elevenedik meg a medencében.
A fürdőhöz csatlakozik egy hegybe süllyesztett, 24 méter átmérőjű és 25 méter mélységű csúszdatorony, amihez nem kevesebb, mint 550 méternyi csúszófelület tartozik, de van egy 133 méteres sodrópatak és több gyermekmedence is. A legmagasabb pontjára látványlift juttatja el vendégeket. Tetején van a kiinduló pontja annak a kétpályás fotocellás kamikaze óriáscsúszdának, mely 25 méter magasról érkezik a mélybe. A különleges UFO, a kanyargós Anakonda és a szuper gyors Turbó csúszda található még meg e látványában egy vulkán belsejét idéző csúszdavilágban.

https://www.termalfurdo.hu/furdo/demjeni-termal-volgy-160

Hozzászólás tiltva.