Arcok – művészportrék

Határon belül - 93.000 km2


Érdekes fotós faladat adatott számomra a közelmúltban:
Corvina Kiadó- Bede Béla szerkesztésében készült egy könyv, az útikönyv sorozat keretében hazai népi mesterségeket –népművészeket – népi iparművészeket és érdekes, lassan letűnő szakmákat mutat be.
Néhányan még űzik e mesterségeket, megtanulták a mesterfogásokat és jelen vannak a hazai “piacon” kiállításokon. Legtöbbjük sikerrel képviseli Magyarországot a nemzetközi bemutatókon is.
Az Alföld és Budapest területén fotóztam a különleges ( csodálatos, kreatív, villámgyors…..) kézügyességgel megáldott alkotókat, mestereket, művészeket. A végén kértem őket agy portré elkészítésére – általam.
A képek egy része a megjelent könyv lapjain is láthatóak a szakmát művészeti ágat bemutató fotókkal együtt. Egy szubjektív válogatással szeretnék tisztelegni előttük.
A munka közben elkapott pillanatok- a szerszámaik, vagy az alkotói kéz képei is érdekesek úgy mint az átszellemült arcok látványa. Beszélgetés közben kiderült, valamennyi művész, mester, igazi személyiség, a leg-legje a szakmának,
Az előállított “termékeik” műalkotásként értelmezhetőek, legtöbbjük a modern otthonokat díszítve visszahozzák a régmúlt korok emlékeit.

Bagyinszki Zoltán

Hozzászólás tiltva.