Gyula – Komló szálló átadás előtt….

Gyula városa

Gyula egykori legpatinásabb szállodája olyan nagy személyiségeknek adott otthont egykor, mint a Magyarországra látogató japán herceg. A Komló Szálló eredeti épületét É-i irányú irányban kibővítették 1912-ben Mende Valér tervei alapján.

A Gyulai Komló Kft. tulajdonában lévő Komló Szálló közel 100 évig üzemelt szállodaként. Gyulán az első hotel volt, amelyben több nemes rangú személy szállt meg működése során. A 90-es évek közepétől üzleteknek adott helyet. Azonban a Gyula városképében fontos szerepet betöltő épület mind a helyi lakosok, mind pedig a helyi tervezők szemének kellemetlen látvány volt. A Komló Szálló felújítása, újbóli hasznosítása olyan (köz) céllá vált az elmúlt évek során, amelyet a város, lakosság, valamint a turizmus szereplői teljes mértékben támogatnak. Ezért a jelenlegi szálláshely tulajdonosa Rapport István, tervezői tapasztalatát felhasználva úgy döntött, hogy pályázati forrás felhasználásával megvalósítja a szálloda felújítását.

A Hotel létrehozása 34 db szobával, 102 férőhelyes új szálláslehetőséget biztosít Gyulán. A vendégek kényelmét szolgálja a kialakításra, illetve felújításra kerülő étterem, kávézó, wellness részleg és kerékpár-kölcsönzési és szervizelési lehetőség, valamint transzfer a Várfürdőbe.

http://www.komlohotel.hu

Vélemény, hozzászólás?