Kazincbarcika – Unikornis a körforgalomban

Határon belül - 93.000 km2

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziummal szemben, a körforgalomban.
A lovas lécszobrot a legszebb hazai körforgalomnak szavazták meg az interneten.

A 2013.-as Sziget Fesztivált is megjárt alkotás, a Colorcity Fesztivál kapcsán került felállításra az Egressy Béni Művelődési központ mellé, majd 2014 márciusában áthelyezték a 300 méterrel arrább lévő körforgalomba.
A falécekből összeállított unikornist formáló szobor 3 méter magas és 6 méter hosszú.
A város vezetésének eltökélt szándéka a város színesítése, fellendítése ezért is esett a választás az Unikornisra amely Kazincbarcika egyik címerállata (másik egy oroszlán) valamint a megújulás jelképe.
Az alkotásról az alkotótól: “A színes Unikornis által Kazincbarcika címerállatát gondoltam újra, mely a szeretet, béke, öröm és tisztaság szimbóluma. Bízok benne, hogy a kazincbarcikaiak sajátjuknak tekintik, szeretni fogják és ezentúl szerves részévé válik a környezetnek.”

A szobornak van egy orosz testvére is, amit szintén Szőke Gábor készített. Vikszában, Moszkvától mintegy 400 kilométerre keletre is áll egy hatalmas unikornis-szobor.

www.kozterkep.hu
[google-map-v3 shortcodeid=”3f19680b” width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Kazincbarcika, Magyarország{}5-default.png{}Kazincbarcika, Magyarország” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Vélemény, hozzászólás?