Balatonfüred – IX.Romantikus Reformkor Fesztivál

Határon belül - 93.000 km2

A fotográfus számára különleges élmény volt a helyi Jókai villa világa után ( végignézve az igényes kiállítást ) a megelevenedő FÜRED , a korhű viselet – a rengeteg beöltözött helyi polgár. A felvonulást követően együtt láthatta, fotózhatta a városháza előterében korzózó, beszélgető,  megpihenő hölgyeket -urakat- idősebb és fiatalabb generáció tagjait. Egy eleven film kockái készültek el pár perc leforgás alatt.
A sok , sok színpompás viselet a 200 évvel korábbi divatú ruhaköltemények, a kiegészítők, a részletek  az egész fesztivál a hazai nagy rendezvények között szerintem a legjobbak közé emelték a Reformkori Fesztivált  -gratulálok a szervezőknek, Balatonfüred városának.

Bagyinszki Zoltán

A Romantikus Reformkor Fesztivál minden év szeptemberében kerül megrendezésre a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület és több civil szervezet együttműködésével.

Az élő történelemórán minden a reformkorról szólt: az 1800-as évek hangulatát elevenítette fel a rendezvény teljes ideje alatt a nép- és iparművészeti kirakodóvásár, csakúgy, mint a város éttermeiben kínált, eredeti receptek szerint készített reformkori étkek. A rendezvénysorozat kétségkívül leglátványosabb attrakciója most is a hagyományos felvonulás volt.

forrás: http://welovebalaton.hu

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!