Sopron – Caesar-ház

Határon belül - 93.000 km2

Sopron történelmi városmagjának kiemelkedő értékű emléke a Caesar-ház, mely a Várkerületre kivezető Hátsókapu és Szent György utca sarkán áll. Az épület és környezete ezerhétszáz év városépítő tevékenységének, nyolc évszázad városi kultúrájának nyomait őrzi.

A Caesar-ház mai nevezetessége az 1964-ben nyitott Cézár Borozó. Berendezése, hangulata a régi soproni “Buschenschank”-ok emlékét idézi. A borászat kellékei- több száz éves prés, különleges faragott hordók, a működő kemence és a pince attraktív térhatása idegenforgalmi látványosság. (Forrás: http://www.cezarpince.hu/)

Sopron egyik legszebb műemlék épülete. A gótikus – reneszánsz- barokk 2 szintes polgárházat impozáns reneszánsz zárt sarokerkély díszíti.
A töténelmi épület- “Zöldház” belső udvara rendkívül harmónikus, az emeleten karcsú oszlopos lodzsa látható.
Az emeleiti nagyterem gazdag stukkódíszítést kapott. Főbejárata mellet emléktábl is olvasható.

Ide még visszatérek a pincét és az emeleti nagytermet bemutatni Önöknek. Sopron egyébként is kifogyhatatlan a látnivalókból ,művészetim értékekből.

Bagyinszki Zoltán

[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Sopron, Hátsókapu u. 2.{}photo.png{}Cézár Pince Sopron” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Vélemény, hozzászólás?