Hajdúszoboszló – Szállodaparadicsom

Határon belül - 93.000 km2

Gyula és Hajdúszoboszló, Hajdúszoboszló és Gyula az Alföld 2 legismertebb versenyben lévő gyógyfürdői ( egyben gyógyhelyei ).

Az áldásos termálvíz, a gyógyvíz nagy kincs- nagy lehetőség, amit igyekszik is mindkét népszerű település kihasználni.

A fürdők vonzzák a pihenő gyógyulni vágyó vendégeket, a vendégeknek szállás, az igényesebb tehetősebb polgárok részére szállodák szükségesek. Az elmúlt évtizedek jellemző épületei , építészeti alkotásai az Alföld középső részén a hotelek voltak, lásd a képeket a változatos architektúrát amelyek a település központjában találhatóak, ezek döntően gyógyszállók a kapcsolódó fürdőépületekkel együtt.

Az építészeti változatosság önmagáért beszél, talán a szocializmus idején épült Béke szálló mint fontos nagyméretű ” értékes” épület érdemes a kiemelésre a kapcsolódó vasbeton fürdőépületével valóban impozáns látvány.

E válogatás főleg a szocializmus és a kortárs építészet szempontjából kínál betekintést a fürdőváros hangulatába.

Köztudott Gyula a rendezvények, a művészeti programokat tekintve előnyösebb helyzeteben van és több min t 40 országosan védett műemlékkel rendelkezik – amelyek bőven szerepelnek a bagyinszki.eu honlapon (a gyulai válogatásnál a végén)

Bagyinszki Zoltán

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa – fő vonzereje a híres gyógyfürdőből, a strandból, az Aquaparkból és az Aqua-Palace-ból álló fürdőkomplexum. A fürdőkomplexum szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógy- és üdülő vendégeknek, valamint kis és nagy gyermekes családoknak.

Forrás: hajduszoboszlo.hu

Vélemény, hozzászólás?