Sárvár – Gyógy és Wellnessfürdő

Határon belül - 93.000 km2

A 2002-ben átadott új, nemzetközi színvonalú Gyógy- és Wellnessfürdőben minden igényt kielégítenek, számos gyógyászati, egészségmegőrző és rekreációs szolgáltatást kínálnak az ide látogatóknak.

Gyógyfürdő, gyógyászat

A gyógyfürdő szárnyban elsősorban a pihenésé a főszerep, itt találhatóak a gyógyvizes medencék és az élménymedencék. A családi szárnytól elkülönül, így itt zavartalanul élvezhetik a vendégek a lazító, melegvizes, relaxáló fürdőzést.
A kiváló minőségű sárvári gyógyvízzel töltött medencékben a selymes víz átjárja a testet és lelket, feledtetve a hétköznapok gondjait, gyógyírt jelentve a fájó ízületekre, reumatikus panaszokra. Az élménymedence vízbuzgárja, a vállmasszírozója, sodrófolyosója tökéletes kikapcsolódást kínál.

Sárvár gyógyvizei

Sárvár legfontosabb vonzereje kétségtelenül az itt található kétféle gyógyvíz, amely megalapozta a ma látható fejlődést. Sárvár környékén 1200 méteres mélységből 43 fokos, 2000 méterről magas sótartalmú 83 fokos gyógyvíz tör fel.

A 83 fokos gyógyvíz fontos alkotórésze a nátriumklorid, a hidrogénkarbonát, a jód, a bróm, a fluor, és számos nyomelem. A magas sótartalmú gyógyvízből lepárlással állították elő a híres Sárvári Termálkristályt. A sós kádfürdő hatékonyan alkalmazható egyes mozgásszervi, nőgyógyászati és bőrgyógyászati megbetegedések esetén. Évtizedek óta ismert a gyógyvíz nagyon kedvező hatása elhúzódó alhasi fájdalmak, összenövéssel járó krónikus nőgyógyászati gyulladásos betegségek kezelésében.
A 43 fokos alkáli- hidrogénkarbonátos gyógyvíz főként nátriumkloridot, hidrogénkarbonátot, nyomelemeket tartalmaz, ként és radont azonban nem. Kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációra, sportsérülések utókezelésére, neurológiai tünetegyüttesekre, izomlazító fürdésre.

Családi élményfürdő

A családi élményfürdőt tágas folyosó köti össze a gyógyfürdő szárnnyal. Itt már a legkisebbek is zavartalanul élvezhetik a pancsolás örömeit az év minden napján. Az élményfürdőben mindenki kedvére válogathat a különböző méretű és meredekségű csúszdák, családi és gyermekmedencék közül. A legidillibb dél-tengeri hangulatot idéző 5000 m2-es épület csupa kaland: van hullámmedence, bébimedence, játszóház, óriás jakuzzi, víziágyuk, spriccelpőkapuval tarkított gyermekmedence, széles családi csúszda és 25 méteres úszómedence is. Három óriáscsúszda tekergőzik az épületen belül és kívül.

Strand

Május elejétől szeptember végéig élvezhetik vendégek a kellemes hőfokú szabadtéri medencékben a lubickolást. Az óriáscsúszdák, különböző sportlehetőségek, játékok és animációs programok megannyi szórakozást kínálnak minden korosztály számára. A strandon egyebek között van fejesugró öböl, négypályás versenycsúszda, hullámmedence, hét óriáscsúszda, melyek között egészen extrémek is akadnak, gyermek kalandmedence kalózhajóval és vízi várral, retro gyógyvizes medence, sőt még strandfoci, strandröplabda és petanque pálya is.

Szaunavilág

Az exkluzív Szaunavilág a nyugalom oázisa, ahol a szaunázás szerelmesei kedvükre válogathatnak a kínálatból. Finn szaunák, soft szaunák, gőzfürdők, aromakabinok, Kneipp-medence, élmény-zuhanyok és óriás jakuzzik gondoskodnak a testi-lelki felfrissülésről.
A fürdővendégek ősztől tavaszig megtapasztalhatják a különleges szauna felöntések élményét is, melyet szakképzett szauna mesterek vezetnek. A Szaunavilág a nyugati szaunázási szokásokat követve fürdőruha nélküli terület. Szaunalepedőt térítésmentesen, kaució ellenében biztosítanak.

http://www.termalfurdo.hu/furdo/sarvari-gyogy-es-wellnessfurdo-63

Vélemény, hozzászólás?