Budapest – Margitszigeti Health Spa Resort – Grand Hotel

Budapest

A neoreneszánsz stílusú Nagyszálló Ybl Miklós tervei alapján épült 1873-ban. 1926-ban Wälder Gyula tervei alapján szanatóriumi szárnyépülettel egészítették ki.

A szálloda patinás történelmi épülete, kifinomult belső kialakítása és eleganciája békebeli, arisztokratikus hangulatot sugároz a mai napig. Megnyitása óta számos híresség, művész, politikus, író és újságíró fordult meg itt.

A szálloda 1985–1987 között teljes felújításon esett át, a főépület az eredeti stílusához illő új homlokzatot kapott, és visszakerült a sátortető is. A Danubius Hotels tíz évre névhasználati szerződést kötött a Ramada szállodalánccal, így Ramada Grand Hotelként nyitott meg. A szálloda a jelenleg használt nevét 1999-ben kapta.

A négycsillagos superior szállodát földalatti folyosó köti össze a szomszédos gyógy-wellness szállodával, a DHSR Margitszigettel, ahol kényeztető relaxációs masszázsok és frissítő wellness kezelések is várják a vendégeket. A két szálloda szolgáltatásai kiegészítik egymást, hiszen mindkettő a Danubius szállodalánc tagja. Ezen belül a Grand Hotel az úgynevezett „Classic Collection” csoporthoz tartozik, amely a klasszikus, nagy múltú Danubius szállodákat jelöli. A szálloda saját étteremmel, drinkbárral, kávézóval és sörözővel is rendelkezik. Legutóbb 2000-ben újították fel.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Vélemény, hozzászólás?