Csokonyavisonta – Gyógyfürdő

Határon belül - 93.000 km2

Csokonyavisonta a különleges hangulatú Belső-Somogy települése. A táj szinte ellentéte korunk rohanó, zajos világának. Mindenfelé sok az erdő, védett területein pedig az őstölgyes és az ősborókás. A déli vidék patakjai – völgyeikben sok halastavat hátrahagyva – a kis Rinyába folynak, s vele együtt jutnak el a tekintélyes Drávába.

Csokonyavisonta történetének nagy eseménye volt, amikor 1943-ben olajkutatás során 73 Celsius fokos víz tört fel a mélyből. E vízről hamarosan kiderült, hogy gyógyító hatása van.

Minősítése szerint kiválóan alkalmas a mozgásszervi bántalmak és elfajulásos gerincbántalmak gyógyításában.

Kedvező eredménnyel alkalmazzák idült nőgyógyászati bántalmak és gyulladásos betegségek gyógyításánál is. A fürdőnek napozásra és játékra kiválóan alkalmas szabad terei vannak, lombos fái és virágai pedig árnyat és kellemes környezetet adnak.

http://csokonyavisontafurdo.hu/

A KÖZKEDVELT FÜRDŐ PARKJÁBAN KELLEMES TAVACSKA CSÓNAKÁZÁSRA IS INVITÁL. RITKASÁGSZÁMBA MENŐ, HOGY EGY GYÓGYFÜRDŐ PARKJÁBAN TAVAT IS KIALAKÍTANAK: CSOKONYAVISONTA, HAJDÚSZOBOSZLÓ, KISKUNMAJSA – GYULÁN AZ  EGYKORI HOLT- KÖRÖS (ÉLŐVÍZ-CSATORNA) SZEGÉLYEZI A FÜRDŐ PARKJÁT .

B.ZOLTÁN  FOTOGRÁFUS

Vélemény, hozzászólás?