Gyula – Íjász VB.2016. – verseny a “gyulai őserdőben”

Gyula városa

Gyula – Íjász VB.2016.  –  verseny a “gyulai őserdőben”

A Kerecsényi László Íjász és Szabadidősport Egyesület által szervezett íjász-világbajnokság nyitóünnepségét augusztus 30-án a várkertben tartották meg. A ceremóniát megtisztelte jelenlétével dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Vánky Sebastian, a Magyar Íjász Szövetség elnöke is.

Vánky Sebastian, a Magyar Íjász Szövetség elnöke ünnepi szavaival nyitotta meg a sportrendezvényt. Köszöntötte az első ízben megrendezett Történelmi Íjász Világbajnokság versenyzőit. Kiemelte, hogy ebben az évben már a második íjász-világbajnokság zajlik hazánkban, hiszen két héttel ezelőtt Sopron városa adott otthon a háromdimenziós íjász-világbajnokságnak. Külön köszöntötte a bhutáni csapatot, amelynek tagjaival nagyon szoros kapcsolatot ápol a magyar szövetség. Nemrég az ázsiai ország meghívását élvezhette a magyar delegáció, amelynek tagjai több versenyen is részt vehettek. A versenyen a mennydörgő sárkány országának egykori miniszterelnöke, dr. Kinzang Dorji is részt vesz, aki ajándékot vehetett át dr. Görgényi Ernőtől.

A Történelmi Íjász Világbajnokság augusztus 30. és szeptember 3. között zajlik a Göndöcs-kertben, a várkertben és a Thermal Camping területén. A legérdekesebb programnak a Gyulavár bajnoka íjászpárbaj ígérkezik, ahol a 14 méteres várfalról lőnek majd a versenyzők.

GYULAI HÍRLAP • B. L. • SPORT • 2016. augusztus 31. 11:00 – részlet

Vélemény, hozzászólás?