Balatonfüred – IX.Romantikus Reformkor Fesztivál

Határon belül - 93.000 km2

A fotográfus számára különleges élmény volt a helyi Jókai villa világa után ( végignézve az igényes kiállítást ) a megelevenedő FÜRED , a korhű viselet – a rengeteg beöltözött helyi polgár. A felvonulást követően együtt láthatta, fotózhatta a városháza előterében korzózó, beszélgető,  megpihenő hölgyeket -urakat- idősebb és fiatalabb generáció tagjait. Egy eleven film kockái készültek el pár perc leforgás alatt.
A sok , sok színpompás viselet a 200 évvel korábbi divatú ruhaköltemények, a kiegészítők, a részletek  az egész fesztivál a hazai nagy rendezvények között szerintem a legjobbak közé emelték a Reformkori Fesztivált  -gratulálok a szervezőknek, Balatonfüred városának.

Bagyinszki Zoltán

A Romantikus Reformkor Fesztivál minden év szeptemberében kerül megrendezésre a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület és több civil szervezet együttműködésével.

Az élő történelemórán minden a reformkorról szólt: az 1800-as évek hangulatát elevenítette fel a rendezvény teljes ideje alatt a nép- és iparművészeti kirakodóvásár, csakúgy, mint a város éttermeiben kínált, eredeti receptek szerint készített reformkori étkek. A rendezvénysorozat kétségkívül leglátványosabb attrakciója most is a hagyományos felvonulás volt.

forrás: http://welovebalaton.hu
[google-map-v3 shortcodeid=”92b65c62″ width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Balatonfüred, Magyarország{}circus.png{}Balatonfüred, Magyarország” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Vélemény, hozzászólás?