Gyula – Ünnepélyes alapkőletétel a gyulai Almásy-kastélyban

Gyula városa

Gyula Város Önkormányzata a DARFÜ kiemelt pályázati felhívásán közel 2 milliárd forint támogatást nyert el a „Hétköznapok és ünnepek az alföldi kastélyokban – A gyulai Almásy-kastély évszázada” című projekt megvalósítására. A kastély ünnepélyes alapkőletételét február 25-én tartották a beruházás helyszínén.

A rendezvény Dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntőjével kezdődött, majd Dr. Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte a készülő projekt Gyula Város és a régió turizmusára gyakorolt pozitív hatását, továbbá reményét fejezte ki a Magyar Állam és Gyula Város további sikeres együttműködését illetően.

Dr. Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár beszédében a kulturális örökség megőrzését és a fenntartható, értékelvű hasznosítás fontosságát hangsúlyozta.

Dr. Virág Zsolt projektmenedzser ismertette a kastély turisztikai vonzerővé fejlesztésének projektjét, a szakmai tartalom fő elemeit, a várható programokat és a bevezetésre kerülő innovatív látogatóbarát technikai megoldásokat.

(forrás: https://www.darfu.hu/index.php/component/k2/item/588-unnepelyes-alapkoletetel-a-gyulai-almasy-kastelyban)
[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Gyula, Almássy-kastély{}castle-2.png{}Almássy-kastély” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Vélemény, hozzászólás?