Gyula – Németváros a templom tornyából

Gyula városa

Németváros a levegőből- madárlátta fotók a templom tornyából.

Lassan 30 éve közlekedem sétálgatok a templom alatti, közeli és távolabbi utcákon. Gyalog és gépkocsival.
Eddigi fotós kalandjaim során már sok templom tornyát felkerstem, a harangok társaságában, amelyek  néha meg is szólaltak a fülem mellett.

A St. József templom tornyát látom minden nap, szinte mindig jött a késztetés oda is jó volna felmenni- most végre sikerült , köszönöm Gyuri segítségét, érdemes volt .
A lépcsők és a létrák azért alpesi technikát és némi küzdőszellemet igényeltek, a tök sötétség további kihívást – utólag nézve, embert próbáló feladatot jelentett. Megérte a fáradozás, hiszen csodás őszi napsütés  fényei világították be Németváros háztetőit, az utcákat amit a magasból,
felülről megtekinthettem.
A harangok közelsége, a beszűrődő fények, a rozsdás zárak, a padlózat egyedisége különleges világot jelent – ez csak itt tapasztalható…..

Nagy nehezen kinyitottam az ablakot, kitámasztottam és kitekintettem a kamerával. Alattam az Apor tér házai közvetlen közelről, az Erkel szülőház ahol egykor a kis Erkel Ferike rosszalkodott. a régi Német városháza, a díszkút és a 2 ismert főutca: a Scherer Ferenc út és a Dürer-K.Schriffert utca. ( Háttérben előtűntek a panel bérhézak, a Törökzugi mai épületek is.9
A panoráma legszebbje azért a piros, szürke háztetők halmaza volt – valószínű sok gyulai nem jut soha föl a toronyba ezért gondoltam megosztom velük az októberi látványt, az élményt,  Németvárost a levegőből…..

Bagyinszki Zoltán

Vélemény, hozzászólás?