Válaszút – Bánffy kastély rekonstrukció 2022. szeptember-október

Erdély - Partium

Tisztelet a FA anyag számára !

Nekem Árpááááááád a szerény és kiváló szakember-az”asztaloskirály”. Jártam 2 alkalommal a megújuló rezidenciában és remélem a kastély avató, átadó ünnepségén is ott lehetek.
Amit köszönök Györgyinek és R. Árpádnak. Láthattam, láttam a munkájukat a válaszúti “nem romantikus-tábort” ahogyan a fiatalokkal dolgozik,sikeresen segíti őket a munkában.
Gondoltam Én a magam módján segítek, tisztelve Őket és az alkotó egykori valódi mestert báró Bánffy Ádámot – hogy művei és a kastélya újra eredeti pompájában legyen megtekinthető látogatható Válaszúton (Kolozsvártól É-ra a közeli településen) a magyar turisták örömére.
A fotók bemutatják a fa valódi szépségét, a csodálatos átalakulást, a román kommunizmus rombolása, pusztítása után. További munkasikereket kívánok számukra – szerintem is érdemes közreműködni a szépséges feladat megvalósításában.

Bagyinszki Zoltán

Elherdált Örökségünk meglepett. FONTOS KÖZLEMÉNY A válaszúti, Rostás Árpád vezette szaktáborokkal kapcsolatban
Elherdált Örökségünk bizakodó.július 25., 20:26 · INGYENES ASZTALOS – RESTAURÁLÁS – FASZOBRÁSZAT szaktáborok Rostás Árpád, Magyar Örökség- és Pro Architectura- díjas restaurátor, műbútorasztalos vezetésével A szaktáborok helye: Válaszút, Bánffy-Kastély NOVEMBER végéig, TART A RESTAURÁLÁS ! ASZTALOS – RESTAURÁLÁS – FASZOBRÁSZAT műhelyekben Szállás és napi 3 étkezés #INGYEN biztosított Válaszúton a Kallos Alapítványnál! Ha van olyan, akinek az útiköltség is gondot okoz, de nagyon szeretne részt venni a szaktáborban, az lépjen kapcsolatba velem. VÉGZETTSÉG, ELŐKÉPZETTSÉG NEM FELTÉTEL A helyszín építési terület, így elsősorban 16 év feletti gyerekeknek és felnőtteknek javasoljuk! A kastélyról bővebben: https://elherdaltorokseg.blog.hu/…/banffy_kastely… Jelentkezés: Árpád Rostás-nál +36 30/355 75 93 Köszönjük a fotókat kedves barátunknak Bagyinszki Zoltán “kastélyász”-nak, és Árpád-nak is, hogy folyamatosan követhetjük a felújítási munkákat!
a szaktábor nem kirándulós tábor! Itt #dolgozni kell, napi 8 órát. Akinek ezen felül marad energiája az ÖNÁLLÓAN elmehet erdélyi nevezetességeket nézni. A résztvevőknek NEM JÁR FIZETÉS azért a munkáért, amit az 1 hét alatt végeznek A résztvevők nem kap nak bizonyítványt, oklevelet, kreditet stb. Ez egy szakmai tábor. A résztvevők építési területen dolgoznak, Árpád felügyeletével és utasításai szerint. A résztvevők a kastély fa elemeinek restaurálásán dolgoznak, tehát a meglévő elemekkel dolgoznak, nem készítenek új dolgokat. Előképzettség nem feltétel. Nők és férfiak is jelentkezhetnek. Az alsó korhatár 16 év, felső korhatár nincsen A tábor résztvevőinek TILOS a drog, alkohol fogyasztás és a csúnya beszéd! A tábor nem romantikus, “szerelmi fészek” (Árpád szavaival élve) A fentiek megsértése azonnali kizárással jár!#Megjegyzés: egy kicsit megdöbbentünk azon, hogy mindezt le kell írnunk, de legyetek szívesek ezt is osztani, hogy minden érdeklődőhöz eljusson.Köszönjük!

Rostás Árpád, “asztalos-király”.

Hozzászólás tiltva.