Alacsony – Tátra, Chopok

Felvidék

Chopok 2024 m a 2. legmagasabb csúcs a Gyömbér után az Alacsony-Tátrában. (Hamarosan a Gyömbér következik…)
Képalkotás volt a cél.
Július hónapban jártunk itt a tesóval, kabinos felvonó könnyítette a feljutást a parkolóból. Csodás időben indultunk és majd 1 óra múlva a csúcson persze eláztunk kicsit- sebaj belefért. A táj, a fenyvesek, a nagy hegyek, a távlatok, a sziklák a csúcsok látványa lenyűgöző volt. Meglepett, hogy nyár folyamán milyen sok turista keresi fel a vonzó célpontot. Ennek egy része a kényelmes réteget képviseli -de szép számmal vannak az erőpróbát kereső bakancsosok és a bicajos bátrak is. az egy főre jutó túrázó kutyák száma is növekedőben van. A családok is bőven képviseltetik magukat.
A kellemes hangulatú “Hütte” igazi bázis a legtöbb érkező számára.
A lazító nézelődés,a csodák befogtadása és a panoráma fotózást követően a sötétedő égbolt hátterével indultunk a csúcsra- a kicsi és közeli kőtengerrel borított ismert hegycsúcs rengeteg emberrel volt már telítve.
Ezt gondolom nagyrészt a kabinos kényelem idézhette elő. Szinte nem is férhettünk a csúcsot jelző táblához- a végén csak sikerrel jártunk.
Lefelé jövet elkapott az eső minket is, vigyázva egyensúlyoztunk, lépegettünk a csúszós köveken.
A bőséges képanyagból egy válogatás Önöknek, amely hátha motiválja a honlap látogatóját egy nyári magas-hegyvidéki program megszervezésére. ÉRDEMES.
Breznóbánya – Krupová irányából indultunk, az Alacsony – Tátra Déli oldalán kirándultunk, mentünk kötélpályán a Chopokra.

Bagyinszki Zoltán

Hozzászólás tiltva.