Gyulai tél – Csiga-kert 2022. havas január

Gyula városa

Gyula – télen remek fényekkel, az egykori Almásy kastély angol parkja – ma Csiga-kert néven ismert városi zöld felület.
A fürdő területe mögötti rész, Erzsébet királyné szobrával, a Székely-kapuval.
A nagy területű – Ó-Körös menti fás sétálóhely a filagóriával, ismert és kedvelt helye a Gyulaiaknak. Hatalmas tölgyeket lehet látni és fotózni a parkövezetben.
A ma délelőtt jó időjárással indult, kellemes napsütéssel fotós kötelességet jelentve. Tudom sok ember kényelmes, de ma tényleg a fotósnak kötelező volt kimozdulnia. – meg is tette.
Talán meg is érte, az alábbi téli sorozat sikeredett- lehet, a 2 órával hamarabbi vállalkozás még szebb fotókat eredményezett volna. A napsütés már kezdte tönkretenni a tél látványos alkotásait.
Kevesen gondolják, de ez (mármint a jó levegő, a mozgás, a természet kreativitása-szép élménye) a még gyógyszer helyett is jó . Miután még volt időm a vasárnapi ebédig továbbmentem
a közeli Bárdos- csatornához, a külső vadabb téli vízparti szakaszt fotózni, amely szintén megérte – újabb több 100 hangulatos téli felvételt eredményezve. Később majd a honlapon ez is megtekinthető.
Én tudom, mások kevésbé hogy télen is érdemes kimozdulni, sétálni, levegőzni, D-vitamint magunkhoz venni igaszán érdemes. Voltak néhányan a Bárdos gáton kutyát sétáltatva – kellemes időtöltéssel
birtokba vették a természetet. Gyula télen is csodálatos.

Bagyinszki Zoltán fotográfus

Hozzászólás tiltva.