Ördögmalom vízesés és a Nagy – Sebes völgye

Erdély - Partium

Az ördög közreműködött az napi időjárás ördögi volt, jól el is áztunk persze. (nekem a kínai esőkabát 15 percig bírta majd folyamatosan folyt be a nyakamba a hideg esővíz)
– amiért csak elővettem a szép színes esernyőt bár azzal közlekedni nm igazán lehetet- viszont színessé tette kicsit a folytatást.
Célunk volt az közismert szépségű lépcsős Ördögmalom vízesés megtekintése. Előtte még a csodás hegyi folyócska a Nagy-Sebes és a hatalmas félelmetes víztározó, a víztömeg képi rögzítése is sikerült.
Egykor jó 10 éve már, hogy itt jártam Pali barátommal, vállaltuk az akkori nehézséget- bátorságot merítve mentünk a szürke ismeretlenbe a ködös veszélyes terepre autóval és gyalogosan az erdei utakon. A hatalmas csúszós kövek felé –rajtuk mászva télvíz idején- de szerencsére gond nélkül megúsztuk/ bokatörés és a ficam elkerült minket.

Gondolhattuk, gondolhatjátok Ti is: normálisak ezek a fickók ilyen időben???? Igen jogos –NEM! de beterveztük és szerettük volna realizálni, remélve hátha változik az idő: változott – rosszabb lett .
Természetes volt a balszerencse, el is tévedtünk, 1 órát mentünk az ellenkező irányba, nehezen találtuk meg a helyes irányt akkor még nem volt GPS.
DE ahogyan közelítettünk, már hallottuk a vízesést ha nem is robajokkal járó hangját-a sistergés, a zuhogó, spriccelő víz muzsikája a hatalmas sötét sziklákon emlékezetes maradt a mai napig.
Gyors párás fotózás- pár saját emlékképpel, mert már délután volt kezdett sötétedni, nem gondoltunk a szürkület ködében botorkálni lefelé…..és a sötét ismeretlen erdőben autózni visszafelé.
Élmény volt elérni a z autó biztonságát – gyors melegítés, átöltözés következett és elfogyasztva az estebédünket elindultunk vissza a BIHAR HG. kanyargós erdei útjain.
Sajnos a fotók inkább a hagyományos fekete—fehér színvilágot képviselik, ezt sikerült rögzíteni- egyszer talán egy napsütéses sorozat is elkészül majd – talán jövőre…..

Bagyinszki Zoltán

Hozzászólás tiltva.