A Szecesszió Világnapja Gyulán 2021.

Gyula városa

Immár a 8. és a legrangosabb leggazdagabb eseménysor – különlegességekkel- nem mellékesen készül egy 160 oldalas szecessziós album a történelmi Magyarország építészetéről, B. Zoli válogatása. Brunner Attila műv. történész segítségével.
Ismét Arad város – aradi szecessziós barátok bevonásával. Csodálatos alkotói sikerélmény a Luca unokámmal készült egyedi gyulai szecessziós kifestő megvalósítása.Tudjuk nem lehet elég korán kezdeni.
Most sikerül először megismertetni szélesebb körben Pfaff Ferenc gyulai építőmester – tervező munkásságát- életművét. Megköszönve szecessziós aktivitását koszorút helyezünk el a Németvárosi Szent József temetőben a síremlékénél. Igazi nagyrendezvény keretében sok mindent sok mindenki számára szervezünk június 10-11-12-én Gyulán és Aradon.
Külön- külön köszönet a támogatók a családom segítségéért.
Talán a legkomolyabb és legtöbb időt igénylő feladatunknak tettünk eleget Fodor Gyuri és Bálint Imre barátommal közösen – hogy elkészült április hónapban a tanulmányunk
a város szecessziós építészetéről és a kapcsolódó interaktív várostérképünk hozzá. Több mint 40 épület és temetői síremlék 1000 fotóval mutatja be az Alföld egyik leggazdagabb települési épített örökségét.
Érdekességként említem ,hogy a Szecesszió témakörű kiállítás /B. Zoltán-Erkel Műv. Központ fotói segítségével reprezentálja a történelmi Magyarország századfordulós értékeit.
Azért a Székely Aladár fotóklub tagjai által készült Slide Show is különleges élményt jelent majd.
A szecessziós programok nyilvánosak –várjuk a kedves érdeklődő közönséget.

Bagyinszki Zoltán fotográfus,szervező

Hozzászólás tiltva.