Tihany – Sajkod

Határon belül - 93.000 km2

Tihany-Sajkod, bárhonnan érkezünk is, elbújik a szem elől, talán részint ennek köszönhető, hogy nincsen tele nyaralókkal. Vonat, busz errefelé nem jár, csak a 71-es főút felől közelíthető meg egy kis mellékúton keresztül. Nem csoda, hogy a túrázók és a biciklisták körében örvend a legnagyobb népszerűségnek, hiszen olyan rejtett kincs, amit gyalogszerrel a legegyszerűbb felfedezni.
A pár apró utcából álló faluban többnyire üdülőházak sorakoznak, az itt nyaralókat valószínűleg a természet szépsége vonzza, mert a település a sötétzöld, vastag erdővel borított Csúcs-hegy lábánál fekszik, és elterül előtte a Balaton sima vizű öble, tökéletes kilátással mindkét partra.
A sajkodi strandnak kultikus értéke van. Ez a keskeny földsávon elterülő, füves partszakasz egyre népszerűbb, de még mindig bőven találni helyet a törölközőnek. Két büfé gondoskodik arról, hogy a fürdőzők ne maradjanak étlen-szomjan. A törzsvendégek esküsznek az itt kapható lángosra és hekkre. Az autóval érkezőknek fenntartanak egy kis parkolót, és bérelhető itt vízibicikli, illetve egyéb strandeszközök is, bár a főszerep a vízé és a napé. Aki egyszer megfordult itt, az biztosan visszavágyik. A strand fölé magasodó hegy, a dús nádas és a sziklás part vadregényes hangulatot áraszt.

https://femina.hu/utazas/tihany-sajkod/

Hozzászólás tiltva.