Mályvádi november 2020-ban.

Határon belül - 93.000 km2

Az Ősz 2020- ban is ugyan olyan mint tavaly, vagy 2000 ben. Sajnos nem sütött ki a nap “pedig megígérték az okosok!”
Mi elindultunk- azért a gumicsizma velünk volt. Gondoltam az érdeklődők részére biztosítok bő képanyaggal egy őszi kirándulás lehetőségét-a fotelból.
A piros tábla, az elején kissé óvatosságra sarkalt minket- de jöttek az őzek szarvasok és feledtük a problémákat. A várva várt napsütés csak nem jött, így a szép fények az Ősz valódi csodája, a szín kavalkád itt most hiányzik, mint a jó ellenfényes képhatások is.
Viszont sok gombát találtunk, eddigi erei túráimon alig fedeztük fel e spórás növényeket, a mályvádi erdő önmagában sokadszor is remek fotótéma.
Az őszi erdő csendje nyugalma megfoghatatlan vonzerő, igazi mellékhatás nélküli gyógyszer volt számunkra. Lenyomtunk több mint 10 km-t, főleg a ragadós sárban tapicskolva.
Nem nehezteltünk, tudtuk most ennek van itt az ideje. Visszafelé jövet letértünk a piros jelzésről megtoldva a tervezett napi penzumot / véletlen…..
Jelenleg a vírus a fotósokat a természet felé orientálja-itt is megtaláljuk a szépséget, érdekességet az exponálás folyamatos volt.- Tervezzük megyünk a jövő héten is, remélve a szép őszi fényeket színeket hozzá.

Bagyinszki Zoltán

Hozzászólás tiltva.