Fekete-Körös – kenutúra II.

Határon belül - 93.000 km2

A Fekete-Körös kenutúránk első része a folyó képsora, viszont a II. hiszen előzőleg a téli szépséges határvizünk került már e honlapon bemutatásra. A vírus miatt most kerülöm a várost, a műemlékeket, az embereket.
Nem kis izgalommal készültem a megmérettetésre. Már korábban gondoltuk, de a rossz időjárás kitolt velünk-maradnunk kellett a szárazföldön, otthon.
Érdemes volt kicsit várni mert csodás időnk lett, remek fények vártak minket. igazi fotós programra készülhettünk Andrással a “kapitánnyal”. Előre is köszönöm neki a szuper szervezést.
Ő egy türelmes vízi ember, szimpatikusan segítette a képalkotó munkát. Szerencsénk is volt az állatok is jelentkeztek, nem borultunk a vízbe, a kamera is megúszta, nem égtünk le és délután már a városredői kellemes sörözőben fogyasztottuk a folyékony kenyeret pótolva az elveszített energiát.
Érdekes és látványos volt a határhoz közeli terület vadregényes dzsungelszerű növényvilága. Hatalmas belógó, behajló fák kerültek a kamerám elé-folyamatosan exponáltam (az evezés helyett-bocsi) – integettünk a horgászoknak, vártam a madarakat, (a migránsokat nem…de gondoltam rájuk.) figyeltem a szitakötőket- közben egyensúlyoztam és elfogyasztottam a reggelimet is. Sajnos több helyen láttam úszó vagy megakadt szemétkupacot, petpalackokat .- később rothadó disznót is. No de maradjunk a szépség, a zöld természet, a tükörképek, a csend világa mellett , remek napsütéses kenus nap volt számunkra augusztus elején.
Szeretném hinni, a képek remélem bizonyítják, sikerrel vettem az akadályt a megye egyik legszebb – kanyargós vízi útvonalán bemutatva a vízi országút szépségét, vonzerejét. A csendesen áramló víz, a fűzfák , nyárfák lombkoronái, a rablóhalak jelenléte, a Mályvádi erdő közeli tölgyesei mellett a hajónkat beváró bakcsó volt számomra a legizgalmasabb körösi élmény. Ja meg persze a fürdés a Sarkad alatti vízparton, egy biztonságos fürdőhelyen. Sok érdekes dolgot, a folyóra-az áramlásra vonatkozó adatokat, árvizes eseményeket mesélt útitársam. A tartalmas sportos nap után ismeretekkel is gazdagodva döntöttem úgy, folytatni szeretném a fotós vízitúra programokon való jövőbeni részvételemet.

Bagyinszki Zoltán

Hozzászólás tiltva.