Balatoni szél

Határon belül - 93.000 km2


A leginkább mutatott – megszokott balatoni szép kék ég és nyugodt víz hajókkal tartalmú képeslapokkal ellentétben készült ez a sorozat.
A Magyar Tenger másik arcát is láthatóvá téve.
A pihenő ember számára hideg szeles szürke nemszeretem időjárás idején varázsütésre megtelt a siófoki kis öböl, a széllovagok attrakcióit láthatta a kíváncsi közönség- és a fotográfus.
A kellemetlen időjárás számukra,a sportemberek részére gondolom a csoda kategória volt. Végre megjött az erős szél és izomerővel lehet belekapaszkodni-néha repülni a víz felett.
Érdekes volt látni az elindulás nehézségeit és a fordulókat, kunsztokat, a víz feletti néha 4-5 m magasságú repüléseket. (A kezdő és a profi szörf és kitesurf “versenyzők” közötti különbséget.)
Láthatóan rengetegen indultak neki a tarajos hullámzó víznek a modern világ kreálta, XX. század végi eszközeikkel. Persze az átlag fürdőzők nem akadályozták a siklásban őket- a fürdőzők most inkább a 4 fal között várták a szélcsendes napsütést, vagy kabátkával erősítve sétáltak a belvárosban – cukrászdát keresve.

Bagyinszki Zoltán

Hozzászólás tiltva.