Düsseldorf – Németország, Fotógaléria

A nagyvilágról


Különleges fotócsemege és építőművészeti alkotás a vájt fülűek számára Fotográfia pop és digitális kultúra galériája az óvárosban a Rajna partján, a Művészetek Palotája közvetlen szomszédságágban – a kupolás koncertterem előtt (a két világháború közötti modern német építészet) egyik remek épületegyüttesében található.
Németország egyik érdekes és ismert fotógalériája ahol most éppen a világhírű fotóművész Joachim Brohm tárlatát tekinthettük meg 2019-ben. Különleges és irigylésre méltó a város művészeti élete és benne a fotó kiemelt szerepe is.
Megtaláltuk e galériát, a fotótárlatot (tágas termekkel szép környezettel) és a könyvesboltot is hozzá – érdekes album-címlappal ami feltétlen kamerám objektíve elé kívánkozott.
Art deco és szecessziós épületekkel tűzdel Düsseldorf városában 18 múzeum található.
Az épületek körüli park szobrokkal díszített és több mozaik található e korból. Valóban szerencsések voltunk mert megtekinthettük ráadásként a Művészetek Palotájában rendezett pazar német üvegművészeti kiállítást. A műélvezet után a jó német sörök is további kellemes, kicsit más jellegű műélvezetet okoztak számunkra.

Bagyinszki Zoltán fotográfus

Hozzászólás tiltva.