Celldömölk – Vulkán fürdő

Határon belül - 93.000 km2

Vulkán Gyógy- és Élményfürdő Celldömölkön található, Szombathelytől 45 km-re és Pápától 30 km-re. 2005 őszén nyitotta meg kapuit.
A fürdőt zöld övezet veszi körül, hátterében a vulkanikus Ság hegy látható.
A gyógyvíz összetétele: nátrium-hidrogénkarbonátos-, kloridos típusú lágy víz, kis mennyiségű kalciumot, magnéziumot és magas fluorid tartalmú kissé szulfidos meleg víz. A víz mozgásszervi panaszok enyhítésére és betegségek kezelésére alkalmas.
A fürdő külső medence parkját szeretné a város bővíteni kültéri, különféle szolgáltatásokkal felszerelt élménymedencékkel. A fürdőt körülvevő területen szeretnének létesíteni kemping övezetet és szállodaláncot éttermekkel és szórakoztatási lehetőséget biztosító létesítményekkel.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A közeli vulkánok – egykor és ma aktívan működő belső lávaképződés biztosítja a minősített GYÓGYVIZÉT.
A nagy mélységből érkező természetes 38 fokos gyógyvíz kedvelt a vendégek körében. Az 1600 m2 vízfelület a kültéri és beltéri medencék (8 db.) a szép faborítás családias hangulatot biztosít.
A meleg “beszélgetős” medencék mellett természetesen az uszoda is rendelkezésre áll. A Vulkánban a fiatalok kedvére-igényéra a csúszdák is rendelkezésre állnak.

Bagyinszki Zoltán

Hozzászólás tiltva.