Barcs – Gyógyfürdő

Határon belül - 93.000 km2

Barcs nevét 1389-1417 között említették először az oklevelekben, ekkor a segesdi uradalomhoz tartozott. Várát 1460-ban említették először, ekkor Bakonyai János és István birtoka volt. Az 1565-1566 évi török kincstári fejadójegyzékben 46 házzal került felvételre. 1664 telén, Zrínyi Miklós hadainak közeledtére, a törökök elhagyták a várat, mire Zrínyi a várat felégette. 1848 őszén, mikor Jellasich horvát bán hadai betörtek Magyarországra, egy csapat határőr ágyúkkal kezdte lövöldözni a helységet. Az egyik ágyúgolyó a római katolikus templom falában még a 20. század elején is látható volt. A horvátok néhány hétig táboroztak itt, míg végre a honvédcsapatok közeledtére a horvátok átfutottak a Dráván. A 20. század elején gróf Széchenyi Imre örököseinek volt itt nagyobb birtoka. A község 1918-ban szerb megszállás alá került, az új délszláv állam igényt formált rá, ámbár Trianonban Magyarországnak ítélték, a délszláv csapatok 33 hónapon át nem ürítették ki, néhány hónapra a Baranya-bajai Szerb-Magyar Köztársaság nevű szerb bábállam része lett. 1928-ban hozzá csatolták Drávapálfalva községet. Barcs 1979-ben városi címet kapott, ekkor egyesült vele Drávaszentes és Somogytarnóca (horvátul Trnovec).

http://www.termalfurdo.hu/telepules/barcs-6/tortenet

A Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ Somogyország déli kapujában, színvonalas és szép környezetben várja lubickolni
és gyógyulni vágyó vendégeit.
Barcs város kiemelkedő kincse gyógyvizében illetve az arra épülő, egész évben üzemelő fürdőjében rejlik.
Különböző sportolási lehetőségek -strandröplabda és lábtengó pályák – mellett, játszótér, étterem és büfé várja az ide látogatókat.
A Rekreációs Központ sokoldalú szolgáltatásai a családok, a fiatalok és a gyógyulásra váró vendégek számára egyaránt kellemes
kikapcsolódást nyújt.
A fürdő területén működő gyógyászati részlegben a reumatológiai szakrendelés keretein belül gyógyászati kezelések, továbbá számos egészségmegőrző és rekreációs szolgáltatás vehető igénybe.

https://www.gulliver.hu/hu/gyogyfurdo-barcs/barcs/6729/

Hozzászólás tiltva.