Hajdú Bihar megye

Könyvek

 

A „Hajdú- Bihar -Megye”c. képes album egy reprezentatív tükör a megyéról.

A sokszínű településhálózat 82 közigazgatásilag önálló települést jelent- székhelye: Debrecen városa, amely ma Magyarország legnagyobb vidéki települése! Az össz. lakosság száma: 545.000 fő, területe: 6.211 km2, jelenleg 21 város és 61 község ill. falu látható a kiadvány lapjain.

A könyv anyaga a Tóth Kiadó felkérése alapján készült 2004 – évben. Valamennyi település szerepel a kiadvány lapjain. A Megyei Önkormányzat igénye alapján a legkisebb falu templomától a megyeszékhely és a magyar róna világhírű látnivalóival bezárólag – több mint 1000 felvétel reprezentálja az Alföld e szegletét.

A Tóth Kiadó által szerkesztett és kiadott képes album viszonylag kis példányszáma miatt, nem került könyvpiaci forgalomba – talán már nem is kapható a megyében sem.

Néhány érdekesség a teljesség igénye nélkül: Debrecen, Hajdúszoboszló, Álmosd, Hajdúdorog, Nagykereki, Hajdúnánás és a világörökség része a Hortobágy.

Közel 1000 év kulturális emlékei, a Berettyóujfalu határában található románkori templom maradványaitól, a XX. század építészetét is felvonultató debreceni architektúráig.
Bagyinszki Zoltán
 

Vélemény, hozzászólás?