Texas, a modern vadnyugat

Könyvek

Képek a galériában

A fülszövegben írja a texasi útját követően a szerző fotográfus:
  Bagyinszki Zoltán

Texasban minden nagyobb. Ez az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb állama – óriási távolságokkal. Austinban épült a legnagyobb Capitólium. ( parlamenti épület )
Fort Worthben lehet megtekinteni a „Cowboy fővárost.”

Texas – e szó hallatán, sokat sejtető, mással nem azonosítható, ellentmondásos vadnyugati ország képe jut az eszünkbe.
Texas – magában hordozza a coltok hangját, a puskapor illatát, a múlt század küzdelmeit. Sokszor a hollywoodi filmek is ezt üzenik az öreg kontinens, benne hazánk közönsége felé.
Texas – egy nyüzsgő, valóban színes világ, a kontrasztok csak rá vonatkozó jellegzetességeivel. Amit látni, tapasztalni kell.
Texas – egy kicsit magyar vonatkozású is. Hiszen itt is található egy Buda nevezetű kisváros. Budapest testvérvárosa pedig maga Fort Worth. Rengeteg egykori magyar kivándorló új hazája. Dallasban cisztercita apátság épült Bélapátfalvi mintára, (magyar papokkal) A Fehér Elefánt Saloon polcain ott a magyar Herendi porcelán.
Texas látnivalóit kereste a magyar fotós kamerája: Az állam kultúráját, városait, természeti környezetét, az embereket. A hétköznapokat is felvillantva élményekben gazdag utazásra invitálja olvasóit Amerikába.
Texas, a modern vadnyugat című könyv érdekes olvasmány- szép fotókkal amely az ön könyvespolcáról sem hiányozhat

A hazatérést követően rövid idő alatt született meg a könyv, ezt mindenkinek köszönöm aki segítségemre volt.
Nagy kaland , nagy élmény, rengeteg felvétel- érdekes történetek. Sajnos ennek az utazásnak már 9 éve…

Idézet a Dallas-i Magyar szóból:
”Bagyinszki Zoltán új könyvének, a “Texas – a Modern Vadnyugat”-nak a bemutatója 2003 szeptember 27-én volt a Parlament Kávéházban tartott fogadás keretében. A bemutatón jelen volt egy kisebb texasi fort-worth-i delegáció, valamint családtagok, barátok és természetesen Budapest néhány fontos közszereplője is.
Ön is bepillantást nyerhet a fogadás és a könyv hangulatába. A könyvben szereplő képeket Bagyinszki úr akkor készitette, amikor a Fort Worth Sister Cities International meghivására a városban vendégeskedett 2002 márciusában. Az új könyv sok-sok színes képpel, angol és magyar magyarázó szöveggel ( Duglas Harman és Bagyinszki zoltán ) az Euro-Konzorcium Rt. Gyula kiadónál rendelhető meg.

A Bagyinszki Galéria-ban további részleteket tudhat meg e nagyszerű fotóművészről és munkájáról.”

Vélemény, hozzászólás?