Hévíz

Könyvek

 

Nem könnyű feladatra kért a debreceni Tóth Kiadó (Tóth Csaba ) 2003. év közepén, egy Hévíz városát, benne a fürdőt és tavat kiemelten bemutató könyv elkészítésére. Erre a turisztikai piaci igények miatt is szükség volt – sokan kerestek már egy reprezentatív Hévízi albumot.

Az idő rövidsége meghatározta a stratégiámat. A közelmúltban készült képeket is felhasználva, sűrű hévízi tartózkodás közben fotografált képek sorozata – remek téli anyagok- biztosították a határidő betartását. Az igazság az, hogy megszenvedtem a téli időjárást, de, megérte…

A B/4 méretű, kemény fedelű könyv 142 oldalszámmal készült, a magyar- angol- német tájékoztató szöveg mellett összesen 399 fotót tartalmaz. A bevezetőt követően és a végén a gyönyörű környék bemutatására koncentrál a könyv, amelynek megtekintését egyetlen turistának sem szabad kihagynia (pl.: Balaton, Keszthely, Badacsony, Kis-Balaton és Zala megye látnivalóira)

A további oldalakon a fürdőt, a gyógyászati folyamatot, a gyógyulni szándékozó embert. Majd a tavat, tavon lévő harmonikus fa épületegyüttest lehet megtekinteni. Ezután a természeti csodát, a 39 méter mélyről feltörő gyógyvizet, az elmaradhatatlan tavi rózsákkal szemlélhetjük.

A változó, megújuló várost a látnivalókkal (templomok, szobrok, középületek, intézmények, emléktáblák, parkok, villák, panziók) Külön bemutattam a reprezentatív szállodák sorát, mint építészeti alkotásokat.

Az alkotó művészeket – a hévízi polgárt és a kisváros országos hírű rendezvényeit, azok színes forgatagát szintén láthatjuk. A könyv lapjai biztosan segítik majd a vendégek visszaemlékezést, netán visszatérését is.

Bagyinszki Zoltán

Vélemény, hozzászólás?