Fogaras, Bethlen – Apafi várkastély (2014.07.16.) II.

Erdély - Partium

Ismertető az előző részben, folyamatosan restaurálják az impozáns erődítményt, feltárják a régi bástyák belsőit – pincéit is. Látogathatók a tornyok, a múzeum anyaga is bővül – az udvar rendben( hát nem igazán európai a kiállítás: a módja és az anyaga gyenge….)
A középső emeleti rész teljesen körbejárható, sok a román népművészeti témakört bemutató tárgy. Sajnos a magyar történelmi  vonatkozások- a tények és a magyar nyelvű ismertető hiányzik!
A kilátást és a rálátást “segítve, a környezetet gazdagítva” a vár közelében hatalmas ortodox biserika épült, aranyozott kupolával.
A belépő ára 15 lei a felnőttek számára és a fotójegy 20 leit kóstál jelenleg – nap közben látogatható az egykori hatalmas magyar történelmi erődítmény.

Bagyinszki Zoltán
[google-map-v3 shortcodeid=”e99b8fa2″ width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Fogaras, Brassó megye, Románia{}castle-2.png{}Fogaras, Brassó megye, Románia” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Vélemény, hozzászólás?