Gyula – Gyulavári kastély, Himnusz Múzeum

Gyula városa

Ezzel a képsorozattal érte el a weboldal a 15.000 darab feltöltött képszámot. 20013.03.07.

Erkel-terem (Konferenciaterem)

Ez a tér kettős funkcióval rendelkezik. Körben a falakon elhelyezve a 27 európai uniós tagállam, valamint az Unió közös himnuszának bemutatója látható. A nemzeti himnuszok keletkezésének történetét, a himnuszok szerzőinek portréját, az eredeti kottákat illetve szövegeket, valamint a himnuszok magyar nyelvű változatát tablókon ismerhetik meg a látogatók. A himnuszok külön-külön meg is hallgathatók. Az Erkel terem egy kiválóan felszerelt konferenciaterem is egyben, amely alkalmas helyszín a legkülönbözőbb szakmai és szórakoztató programok, rendezvények megrendezésére.

A Himnusz-kiállítás ötlete nem véletlenül fogalmazódott meg, hiszen közismert tény, hogy a magyar nemzeti himnusz zeneszerzője, Erkel Ferenc – a terem névadója – Gyulán született. A kiállítás témakörét tovább gondolva tervezzük kialakítani a Kastély zenei életét, elhatároztuk egy olyan rendezvénysorozat életre keltését, amely a himnuszokat szerző zeneszerzők munkásságát mutatja be az érdeklődő közönségnek Ezekkel a programokkal a Kastély bekapcsolható a gyulai kulturális rendezvényekbe.

A kiállítást és a hozzá kapcsolódó zenei programokat továbbfejlesztve aztán más területeken is szervezhetők a nagyközönséget érdeklő és megérintő programok. Terveink között szerepel a himnuszok szülővárosait összefogó hálózat létrehozása, melynek kapcsán rendszeresen alkalmat nyújtanánk az egyes városok bemutatkozásának a Kastélyban szervezett rendezvényekkel. A kulturális programok mellett értelemszerűen teret nyitunk a gazdasági kapcsolatok erősítésének, hangsúlyozva a fenntartható fejlődés jelentőségét. Ezzel olyan programokat tudunk a Konferenciateremben lebonyolítani, melyek az élet számtalan területén megalapozhatják a térség nemzetközi kapcsolatainak szélesedését.

Forrás: gyulavarikastely.hu

Vélemény, hozzászólás?