Budapest – Rákoskeresztúri Köztemető, 301-es parcella, Nemzeti emlékhely – 1956 október 23. emlékmű

Budapest

Emlékül a hősöknek, főhajtás az áldozatok előtt…..
Tisztelet Nagy Imrének!

Budapest, Kozma utca – az egykori börtön épületei megadják az alaphangot, előkészítik a lelket a szomorú találkozásra.……tovább megyünk.
A budapesti rákoskeresztúri sírkert 301-es parcellájában: szemerkélő eső , emlékmű, koszorúk, kopjafák, archív képkiállítás, 56-os hősök.
A múltidézés olyan személyes példákat is jelentett, amiből mindannyian tanulhatunk: emberséget, helytállást, hazaszeretet és tisztességet. Ennek szelleme lengi körül a temető legszélén található Nemzeti emlékhelyet.
Több mint 50 éve történt, a forradalom, a szabadságharc , majd a megtorlás – a börtön, a kivégzések és a gyalázatos elföldelés embertelen körülmények között, titokban!!!! Hosszú hallgatás….. XX. század.
Ismert és ismeretlen katonák, vezetők és közlegények, tisztek és civilek, politikusok és egyszerű hősök akikre a képek segítségével emlékezünk ma 2011. Október 23-án Budapesten.
A www.bagyinszki.eu galéria arra vállalkozott, hogy a kivégzett, meggyilkolt emberek, az 56-os hősök nyughelyére, a budapesti Nemzeti emlékhelyre felhívja egy kicsit a figyelmet. Remélem sikerült.
Érdemes ide kilátogatni , mert a hely szelleme megfogja az embert.

Bagyinszki Zoltán

Vélemény, hozzászólás?