Gyula régen és ma sorozat 9. kötete, Volt egyszer rég 2.

Könyvek

Gyula régen és ma sorozat 9. kötete, Volt egyszer rég 2.A sokadik sorozat-könyv továbbra is a gyulai értékekre fókuszál, 2 kiemelt témában volt jelentős közreműködésem, megszerveztem a 2 gyulai művészeti csoport teljes anyagát fotó -szöveg- plakátok- történelem-névsor. Megörökítettük a Körös Néptánc Együttes 50 éves múltját,  sikereiket, művészeti munkájukat, fellépéseik történetét. Rengeteg dokumentum sztori került a könyvbe, aminek nagyon örülök Varga András a “nagy öreg- menedzser”- aki közben már sajnos nincs közöttünk – szintén bemutatásra került a könyv lapjain.
A sorozat révén az utókor szintén betekintést nyerhet az Erkel Kórus életébe, mert Ők is jubiláltak abban az évben. Rázga József és Perlaki Attila karnagyok vezetésével- évtizedeken át sok sok sikert értek el a hazai és az európai színpadokon, fesztiválokon, rendezvényeken – legutóbb az Erkel Ferenc Bicentenárium gyulai eseményein.
Itt is fotók, dokumentumok, szöveges információk segítették a bemutatkozást. A város kiemelt művészeti csoportjai tevékenységükkel méltán
kaptak helyet a város helytörténeti sorozatában. Szép feladat volt számomra is a szerkesztés, anyaggyűjtés, a fotózás.

Bagyinszki Zoltán egykori kurátor.

Vélemény, hozzászólás?