Zalakaros Gyógyfürdő

Határon belül - 93.000 km2

A fürdő az utóbbi években teljesen megújult. A betegek gyógyítása mellett a felüdülés fellegvára is lett. Sok kimerült vendég nyeri vissza Zalakaroson frissességét, hogy energiával feltöltődve térjen vissza a hétköznapokba. A fürdő, szlogenje szerint, a “Generációk találkozóhelye” kíván lenni, ahol a gyógyvízre épülő gyógyászati kezelések széles skálája mellett az értékes ásványi anyag tartalmú termálvíz felhasználásával  a Gyógycentrum-Élményfürdő blokkban a rekreáció és a wellness-fitness igényeket is kiszolgálják.

A zalakarosi gyógyvíz nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely a jodid- és bromid-ion tartalma következtében a jódos-brómos; szulfid-ion tartalma miatt pedig a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. A víz metabórsav tartalma igen nagy. A gyógyvíz radioaktív elemeket rendkívül csekély számban tartalmaz.

Az elmúlt tíz évben a fürdő fejlődésnek indult, melynek során az országban elsőként épült fel az úgynevezett gyógycentrumi rész. Felújításra kerültek a termálstrand medencéi, valamint a fedett fürdő medencetere és szaunablokkja, kialakításra került a legmodernebb körülményeket biztosító gyógyászati részleg. Elkészült az országban elsőként egy új fedett fürdőcsarnokban üzemelő élményfürdő a kapcsolódó fitness- és wellnesselemekkel.

A gyönyörű parki környezetben kiépített termálstrandon a gyógyvizes ülőmedencéktől kezdve egészen a hullámmedencéig változatos funkciójú medencék biztosítják a család minden tagjának a pihenést, a regenerálódást és az önfeledt vízi szórakozást.

(forrás: http://www.termalfurdo.net )
[google-map-v3 shortcodeid=”988f6aa7″ width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Zalakaros, Magyarország{}lake.png{}Zalakaros, Magyarország” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Vélemény, hozzászólás?