Gyula – Szökőkutak

Gyula városa

A város, a gyulai belváros az elmúlt években teljesen átalakult, van aki dicséri, van aki elégedetlen a változásokkal – tény a sétáló utca, a szökőkutak, a látványos “virágoskert” sok érdeklődőt vonz! Rengetegen dicsérik, fotózzák, nyáron hűsítik magukat a medencék vizében. Főleg a gyerekek és a fiatalok kedvelik a vizek nyújtotta élményeket a mediterrán kisvárosban.

A tervezők változatos, különleges, kisebb, nagyobb medencéket – víztornyokat alakítottak ki! Közel 20 szökőkút, szökőkút-medence működik már városunkban, ebből szemezget a fotográfus. Mondhatni a hagyományos értékek, 
a gyulai látványosságok mellett, ma már ezek is részei a városi imázsnak, vonzzák a turistákat, sétára hívják a látogatókat.:
Kossuth tér, Harruckern – Október 23. tér, Világóra, Kórház, Törökzug, Elizabeth Hotel, Kapus -híd menti Ó-Körös, Eszperantó tér, Húskombinát, KÖVIZIG előtti tér, Gyulai Várfürdő.

A legnagyobb és leglátványosabb együttes a Kossuth téren került kialakításra: játékossága révén egyedi a Kapus-íves vízsugár, és a nagy “vízgomba” állandóan változó képet festve 8-10 m magas gyertyaformációjával a körforgalom közepén.

Elmondható, a H2O attrakciói által Gyula valóban a vizek városa – a vizek városa is – lett.
 

Bagyinszki zoltán fotográfus

Vélemény, hozzászólás?