Bikal – Élménybirtok

Határon belül - 93.000 km2

A bikali Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével. A reggeltől estig tartó időutazás során kortól és nemtől függetlenül, gyermek és felnőtt egyaránt megtalálja a számára legizgalmasabb elfoglaltságot, időtöltést.

A 7,5 hektáron elterülő birtok területileg 5 nagy egységre tagolódik: a Középkori Falu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. A közel 35 építményben műhelyek, boltok, vendéglátó egységek és képzésre, foglalkozások megtartására alkalmas helyiségek kerültek kialakításra.

A látogatót a főbejárattól a falun keresztül vezető út viszi végig a Birtok területén. A faluban található a fazekas, a kosárfonó és kovácsmester műhelye, az állatsimogató, a malom és a Zöld Diófa Csárda is, melyek mind-mind interaktív helyszínei az egész napos programnak. Az óvárosban 8 mesterember, és az utcákon imitt – amott felbukkanó, színészek és animátorok által előadott vásári komédiák hozzák vissza a középkor hangulatos mindennapjait. Délelőtt és délután a két színtéren, a Madaras színpadon és a Lovagi küzdőtéren egy-egy komplett előadás várja a nézőket.

Az élménybirtok különlegessége
A tematikus élményparkok világszerte egy-egy témakört – mint például történelmi kor, mesék, különféle játékok – elevenítenek meg, kor- és történethű környezetet kialakítva egy nagy kiterjedésű zárt területen. Sokak szerint hasonlít ez a vidámparkokhoz, melyben némileg van igazság. Viszont az élményparkok általában többet jelentenek, és többet nyújtanak a látogatóknak, mint a hagyományos értelmezésben használt vidámparkok.
Az Élménybirtok egész évben látogatható. Komplett családi, interaktív programokat kínál, és egy egész napos ottléthez garantál megfelelő háttérszolgáltatást (étkezés, lakomák).

A birtok szomszédságában található a Puchner Kastélyszálló****, mely minden igényt kielégítve várja a pihenésre, kikapcsolódásra vágyó vendégeket, akik akár több napot is szeretnének eltölteni Bikalon, vagy meglátogatni a környező településeket, gyönyörködni a baranyai környezetben..

Forrás: elmenybirtok.hu

Vélemény, hozzászólás?