Gutini téli túránk É-Erdélyből II.

Erdély - Partium

A kedvezőtlen téli időjárás előrejelzés majdnem meghiúsította terveinket-indulásunk előtt a lemondást fontolgattam. Aztán a szokásos optimizmus kerekedett felül… bennem.
Felsőbányáról indultunk 2 terepjáró autóval és kb. 10-12 km-t mentünk a remek téli időben jó 10 cm vastag hótakaróval fedett terepen és csodás megfestett fák, bokrok és a gombák társaságában. A valódi társaság persze a kedves erdélyi Barátaink jelentették. Nagyon köszönjük nekik a szervezést, a remek látványt, a jó levegőt és a forró teát, kávét, a friss szendvicseket is a szépséges fenyő menedékházban.
Az út folyamán azért medvék közelsége is okozott némi izgalmat, de a találkozást megúsztuk velük. Sajnos a csúcsélmény a végén a Kakastarély, egykori vulkánperem látványa sikertelen volt a köd miatt, de 2 mp-re azért kicsit szégyellősen megmutatta magát Nekünk.
Egy remek régebbi képpel Zsókától azért most itt is láthatóvá teszem. Élmény volt itthon megtekinteni a 800-közel 1000 m-es magasságban készült több mint 300 havas felvételt – hát azért egy kis fény – napsugár, a kék ég jó lett volna, de nem vagyok elégedetlen. A válogatott 100 felvételt jó szívvel ajánlom a látogatók számára, érdemes volt-e a fotós vállalkozás, a csodálatos gutimi fotós túra. Külön érdekesség számomra, hogy ezt a programot 2 éve, a nyári fények időszakában is megvalósítottam.

Köszönettel:

Bagyinszki Zoltán

Hozzászólás tiltva.