Hévíz – Danubius Resort Hotel

Határon belül - 93.000 km2

203 klimatizált szoba és 7 lakosztály, erkély, hajszárító, fürdőköntös, telefon, minibár, rádió, TV. Összenyitható, antiallergén és mozgássérültek részére kialakított szobák.
Fizetős parkoló, buszparkoló, fizetős garázs (300 méterre a szállodától), szobaszerviz, mosoda, ajándéküzlet, széf, pénzváltás, business center, ingyenes WIFI, transzfer, autó- és kerékpárkölcsönzés.

Tudta Ön, hogy a hévízi tó

– vízének hőmérséklete télen 23-25 °C, nyáron akár a 33-36 °C-ot is eléri?
– vize állandó mozgásban van. Egyrészt balról jobbra forog lassan, másrészt pedig alulról felfelé, mivel a meleg víz állandóan felfelé tart, a hideg pedig süllyed le. Ez a kétirányú áramlás – állandó mozgásban tartja a  tó vizét és ezáltal egyfajta masszírozó hatást éreznek a fürdőzők?
– érdekes és szinte Magyarországon egyedülálló látvány télen? Amikor a kicsapódó gőzből párasapka képződik a tó felszínén. Ez a „sapka” gátolja a víz lehűlését, ugyanakkor egy természetes – inhalatorium alakul ki. A levegőbe távozó kén-hidrogén és rádiumemanáció belélegezve gyógyhatást eredményez: karbantartja a fáradt hangszálakat?
– Magyarország legrégebbi és legismertebb gyógyfürdője a római korból származó emlékek szerint több mint 2000 éves múlttal büszkélkedhet?

heviz.hu

Vélemény, hozzászólás?