A gyulai végvár históriája – téglából falakat DVD

Könyvek

Bagyinszki Zoltán, dr. Havassy Péter és Rusznyák Csaba munkájaként az első gazdagon illusztrált magyar angol nyelvű – zenés információs anyag a Gyulai vár építészeti, történelmi, művészeti és turisztikai bemutatásával. A várbarátokat és az olvasókat-nézőket a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora Kőnig Frigyes DLA köszönti a bevezetőben.

A XV. században épült síkvidéki téglavárról 11 fejezetben több mint 1000 fotó látható.

A közelmúltban rekonstruált, szépen berendezett védelmi rendszer és a múzeumi termek, (a ruházat, a fegyverek és használati tárgyak) képeit Bagyinszki Zoltán készítette.

E képes krónikában a tartalmas szövegek (dr. Havassy Péter) bőven informálnak a várról és a vár történetéről. A múzeumi kalauz érdemben segíti az érdeklőket, hiszen a kápolnától a börtönön át a fegyverszobáig valamennyi terem – részletesen megtekinthető a „DVD- oldalain”. Térbeli és időbeli tájékoztatást is nyújt az adathordozó.

Városképek és régi metszetek, a tervezett jövőkép és a várkert, ill. a lovagterem híres rendezvényei egészítik ki a vár bemutatását.
Számítógépen és DVD lejátszón ajánljuk a megtekintést. A műszaki, számítógépes feladatok Rusznyák Csaba hozzáértését dicsérik.

Zene: Halmos Béla, Áchim Erzsébet, Kepenyes Pál
Kedvezményes ára 1990 Ft – kapható a Gyulai vár pénztárában.
 

Vélemény, hozzászólás?