Kovászna – Kisvonat egykor és ma

Erdély - Partium

Biszak Ábel – http://iho.hu
2014.4.8 14:30

Beköszöntött a tavasz, ezzel együtt a meleg idő, így Kovásznán újra pöfög egy rövidke szakaszon a régi MÁV-gőzös.

Április 12-étől egészen október közepéig minden hétvégén vonatozhatunk a Tündérvölgyben. Minden hétvégén, péntektől vasárnapig kétóránként indul a rövidke, kétkocsis szerelvény a Clermont szálló elől, és körülbelül két kilométer múlva éri el az ipartörténeti emléknek számító sikló alsó állomását. A két nyitott kocsit egy kis dízelmozdony vontatja, ám csoportok esetén külön kérésre befűtik az ex-MÁV-os 764-243 pályaszámú gőzöst is.
A Kovászna környéki kisvasúti hálózat egészen a kilencvenes évekig a Kommandón kitermelt és feldolgozott faanyagot szállította el a nagyvasúti átrakóállomásig, ám a fatelep és a kitermelés 1997-es megszűnte után a vonal teljesen kihalt, és csak később, lassú léptekkel tért vissza a „halálból”. Több terv is született a pálya újraélesztésére, ám pénz hiányában eddig csak egy csekély rész volt járható, az is sebességkorlátozásokkal, mivel a pálya szörnyű állapotban van, a 70-es évek óta nem történt különösebb javítás a faaljas hálózaton.

Nyáron a szerelvények teljes kihasználtsággal közlekednek, mind az üdülő nyugdíjasok, mind a környékbeli kisgyerekek nagy örömére. Hátrányt jelent a közlekedésbarátoknak, hogy a kisvasúthoz csak nagyon körülményesen lehet eljutni: Sepsiszentgyörgyről napi öt pár személyvonat közlekedik Kovásznáig, ahonnan vagy gyalog (húsz perc), vagy taxival, vagy kisbusszal lehet eljutni a városközpontig, amely félúton van a nagyvasúti állomás, és a kisvasút jelenlegi indulóállomása között. Öröm az ürömben, hogy óránként gumikerekes kisvonatok indulnak a városközpontból a Tündérvölgybe, amelyek az élményszerű utazás mellett olcsóbb eljutást kínálnak a kisvasúthoz.

Vélemény, hozzászólás?