Királykői zerge család

Erdély - Partium

A Kárpátok gyöngyének is emlegetett Királykő a Déli-Kárpátok legszebben kiemelkedő magashegysége, melyet a függőleges falak, fehér mészkőszirtek, félelmetes hasadékok tesznek látványossá. Növényvilága is egyedi, különlegessége a szigorúan védett, csodás szépségű királykői szegfű (Dianthus callizonus), mely az egész világon csak itt terem.
A hegység tulajdonképpen egyetlen 22 km hosszú, csipkézett mészkőgerinc a Bucsecs és a Fogarasi-havasok között, Erdély dél- keleti szélén. A hegység egész területe a Királykő Nemzeti Park részét képezi. Legmagasabb pontja a 2238 m magas Pásztor-csúcs.
A Királykő területén több mint 160 barlangot tartanak nyilván, közülük a 629 méter hosszú Dâmbovicoara-barlang és  a 367 méter hosszú Medve-barlang a legnagyobb, valamint a több mint 450 méter mély Grind-zsomboly (Románia egyik legmélyebb barlangja).
A hegység vad sziklavilága tökéletes menedéket nyújt számos védett faj számára, mindennapos látvány itt a zerge, de megtalálható a hiúz, a barnamedve és számos denevérfaj is.

(forrás: http://www.utazzerdelybe.hu )

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!