Hévízi piramisok – Szent András kórház

Határon belül - 93.000 km2

Fedett fürdő – Terápia centrum (Reumakórház) – A Hévízi piramisok

A Szent András Reumakórház, a Festetics család által a XVII. század végétől építtetett fürdőtelepen 1964-ben alapított Állami Gyógyfürdőkórház utódja.
1964 és 1968 között Hévízen felépítették az ország akkor legmodernebb fedett fürdőjét, hogy ezzel biztosítsák a téli fürdőzés és gyógykezelés lehetőségeit. Az itteni gyógyítási tevékenység fokozatosan fejlődött és szélesedett ki, a későbbi technológiai fejlődés pedig megteremtette a komplex balneoterápia alapjait. A kórház olyan természeti kincs – a Hévízi Gyógytó, a gyógyiszap és a gyógyvíz kezelője – amely többféle betegség hatékony gyógyításának egyik legfontosabb eszköze.
Az intézmény megalakulása óta szanatóriumi majd szakkórházi jelleggel országosan mozgásszervi, ezen belül elsősorban reumatológiai megbetegedések orvosi rehabilitációját, illetve aktív reumatológiai szakellátását végzi.  Egész évben nyitva tart, így a vendégek az év bármely részében élvezhetik az egyedülálló gyógyvíz különleges hatásait.
A szakorvosi vizsgálat után, egyénre szabott terápiatervet alakítanak ki, amely alapján komplex kúrát kínálnak. Általában a három hetes kúra javasolt.

Forrás: http://www.termalfurdo.net
[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”hu” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.{}waterwellpump.png{}Hévíz” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Vélemény, hozzászólás?