Erdélyi templomok

Könyvek

Kellemes emlékek, remek műalkotások, csábító utazások Erdélyben.

Megjelent a debreceni Tóth Kiadó gondozásában az „Erdélyi templomok” című album.

A már elkészült fotók és a kiadó tervei alapján a 4 kötetesre tervezett sorozat első részét tartja kezében az olvasó. Templomok, várak, városok, és természeti érdekességek a sorozat tagjai.

Bagyinszki Zoltán-fotó- és Tatár Sarolta- ismertető szöveg- munkája bizonyosan örömet okoz majd Erdélyország barátai számára.

A 3 nyelvű ( magyar, angol, német ) könyv, közel 450 színes felvétel segítségével 160 oldalon ismerteti a 61 templomot. ( Református, Római Katolikus, Evangélikus, Unitárius, Görög Katolikus, Ortodox, Zsidó felekezetek ismert és ismeretlen hajlékait )

Néhány építészeti unicum a könyv lapjairól: Gelence, Brassó, Ákos, Demsus, Énlaka, Fogaras, Máriaradna, Gyulafehérvár, Kolozsmonostor, Csíksomlyó, Nagyszalonta, Somkerék, Segesvár, Torda, Magyargyerőmonostor stb.

Több világörökség is bemutatásra került, mint: Berethalom, Dióshalom, Prázsmár, Szászkézd, Székelyderzs, Szászfehéregyháza – a vár-templomok jelentős része a következő albumban láthatóak majd.

Az igényes képanyag és a tartalmas ismertető szövegek közel 1000 év történelmét , építészetét, díszítőművészetét reprezentálják , valamennyi művészeti-építészeti stílust képviselve. Sok, sok gyönyörű freskó mutatja be e vallásos nép történelmét.

A renovált erdélyi épületek, a kijavított templom belsők a harmadik évezred küszöbén talán kevesebb fájdalmat jelentenek számunkra – vagy most látjuk mit is veszítettünk!?

A keményfedelű, B/4 méretű, térképpel kiegészített első rész a Tóth Kiadó révén novemberben kerül az üzletekbe – kiváló karácsonyi meglepetésként megvásárolható: a kiadó honlapján – www.tkk.hu – található könyvesboltjaiban

2500 Ft, vagy on-line 2000 Ft-os áron.

Vélemény, hozzászólás?