Már látom a fától az erdőt is.

Határon belül - 93.000 km2

Az elmúlt években sokat járok-jártam a természet szépségeit, a csendet, a mozgást, a jó levegőt keresve-sikerrel.
Nem csak az épített környezet és a művészet van rám motiváló hatással. A rendkívül színes érdekes világ kiváló fotótéma is egyben.
A képsoron elsősorban hazai – magyar hegyek, völgyek, alföldek, erdők, vízpartok, kastélyparkok, út menti fasorok, temetőkertek védett természeti értékek – fák láthatóak.
Több 100 éves matuzsálemek, különlegességek, esztétika és formai élményt nyújtva – vagy egy egy érdekes, nem mindennapi időjárási körülményt is megtapasztalva. Több impozáns platán, koros tölgy, bükk, vérbükk, hárs, fűz, nyár, fenyő, gingko biloba, vadkörte, mocsári ciprus, mamutfenyő élő vagy már kidőlt meghalt FÁVAL találkozhattam. Vannak közöttük leg-leg példányok is.
Ezek az élőlények koruknál, méretüknél, szépségüknél, színeiknél fogva rendkívül nagy vonzerőt, tiszteletet, odafigyelést és védettséget érdemelnek.
A teljesség igénye nélkül néhány fa-fotó helyszín, település: Gyula, Doboz, Szabadkígyós, Szarvas, Bihar- hg., Szombathely-Bogát, Jászó, Tátra, Székelyföld, Gerla, Fáspuszta, Körmend, Bélmegyer, Körösök mente, Bélmegyer, Mezőhegyes, Budapest, Betlér, Gemenc, Fűzérradvány és a többi.

Bagyinszki Zoltán

Hozzászólás tiltva.