Ó-Kígyós menti tocsogós réten.

Határon belül - 93.000 km2

Tegnap remek időnek tűnt, de irtózatosan hideg volt – jó fényekkel persze, fotóscsalogató időben indultam madarakat (vetési lúd és kis lilik rajok) fotózni.
Sajnos még mindig csak jó 400 mm –es objektívvel. Felkészültem , gondoltam mozgás, jó levegő , D vitamin és jó képek is jöhetnek.
Első megálló a kígyósi puszta volt, a tocsogós rét. Már messziről láttam a sűrű barna foltot az út menti övezetben.
Kiszálltam a kocsiból, lassan lehajolva elindultam a kézi állványommal – egylábú a madárkolónia felé, ahol irdatlan sok madár tolongott a sekély belvíz által keletkezett időszaki tóban.
No gondoltam ez az én időm lesz. Közelebb merészkedtem óvatosan, de nem takarásban, sajnos elrepültek, csak ezt a pár képet szinte 1 percen belül készíthettem.
Ez is a lőtávon kívüli lehetőség volt . Azonban jó repülős tömegképek sikerültek. Hihetetlen nagy rajban nyüzsögtek előttem – egy Drón jó lett volna, az egy másik történet lehetne.
Nem panaszkodunk ezt sikerült ott megoldani. A remény megvolt mert indultam tovább Kardoskútra a Fehér – tóhoz. Kár volt, mert ott csak remek felhőkkel és néhány magányos kócsaggal találkoztam.
Majd legközelebb ….. folyt köv.

Bagyinszki Zoltán

Hozzászólás tiltva.