Madrid – Spanyol királyi palota

A nagyvilágról

Ha Madridban járunk ne hagyjuk ki a Palacio Real-ét, Spanyolország legnagyobb barokk stílusú építményét, mert igazán impozáns és megéri a belépőt! Bár a palota már nem a királyi család otthona, de a hivatalos rendezvényekre, fogadásokra, bálokra továbbra is a királyi palota hatalmas és gazdagon díszített fogadótermeit használják.
Aki esetleg lemaradt volna róla június 2-án lemondott közel 40 év uralkodás után János Károly és fia, VI. Fülöp lépett a trónra. Róla érdemes megjegyezni, hogy már kiskora óta erre a feladatra készült, 3 egyetemet el is végzett, hogy kellő tudás birtokában uralkodhasson. Emellett a sport nagy szerelmese is, az 1992-es barcelonai olimpián a jacht-csapatot is erősítette! Párválasztása sem volt mindennapi: 2003 nyarán bejelentette, hogy megtalálta az igazit, a spanyol tévé csillag, az elvált Letizia Ortiz személyében, és érte még a trónról is hajlandó lemondani, ha kell. Így Letizia-val a spanyol uralkodó család egy polgári származású taggal bővült. A hercegi párnak két kislánya született: 2005-ben Leonóra, két évvel később Zsófia.
A palota a 14. században, I. Károly és fia, II. Fülöp idején lett a spanyol királyi család állandó lakhelye. Azonban 1734-ben a tűz áldozatává vált. Mai formáját V. Fülöpnek köszönheti, aki elrendelte újraépítését. 17 évre volt szükség a befejezéshez, melyen nem kell csodálkozni, ha az épület méretére és túldíszített helyiségeire gondolunk.

https://dolcevitainnapoli.cafeblog.hu/2014/07/05/madrid-helyek-melyeket-latnod-kell-palacio-real-kiralyi-palota/

Hozzászólás tiltva.